Du skal huske at vedligeholde din båd!

 

Sejler man meget med sin båd, er det vigtigt den holdes ordentlig vedlige, så den ikke tager skade med tiden af ting som saltvand, der kan lave skade på en båd. Derfor skal man hvert år give den mindst et lag bådmaling, så den ikke tager skade. Mere end et lag bådmaling vil bare gøre den mere modstandsdygtig over for det hårde miljø den er i. Derfor, endelig giv din båd mere end et lag bådmaling, for at den holder sig bedst uden at forfalde.

De fleste både er på land om vinteren, men om vinteren kan man ikke give sin båd bådmaling, fordi det ikke kan tørre i kulde og frost. Derfor skal man vente til det bliver forår og der ikke er koldt, før man bør give sin båd bådmaling. Man skal give sin båd maling hvert år, for at sikre sig den er vedligeholdt til det yderste. Jo bedre ens båd er vedligeholdt, jo bedre holder den jo også sin værdi. Så, at male den med bådmaling kan godt koste en del, men det er vigtigt, da man på den måde opretholder den værdi båden har.

Mange havnebyer i Danmark har butikker der sælger sejlerting hvor bådmaling også sælges. Det er sådan nogle steder man skal købe sin bådmaling, da der ikke er ret mange andre steder man sælger det. En kæmpe fordel er, at man køber det bedste der findes inden for bådmaling, da det sikrer et endnu bedre resultat. Det billige risikerer du at skulle male på flere gange, før det virker som de andre slags bådmaling. Derved kan det billige ende med at blive en meget dyr fornøjelse. Rådfør dig gerne i butikken om hvad du skal vælge, for de kender til det, og ved hvilket du skal bruge.