Baadbiksen

Gør båden klar til den nye sæson

Er du bådejer, så kan du så småt begynde at gøre din båd klar til den nye sæson. Skroget skal gennemgås for skader og ridser, både når det gælder sejlbåden og motorbåden. Det er også vigtigt, at sikkerhedsudstyret er i orden. Hos Bådbiksen kan du finde udstyr til vedligeholdelse og sikkerhed.

Klargøring af sejlbåden

Står du og skal klargøre din sejlbåd til den nye sæson, så skal du tjekke din båd for skader og fugt. Du kan efterse om bådstativet virker korrekt, og om bådens presenning er intakt. Det er også en god idé at tjekke din sejlbåds ror for tæring, og se også efter om anoderne er tæret. Gennemgå om impellerne stadig er fleksible og ikke hårde. Klargøring af sejlbådens skrog til den kommende sæson, gøres ved at rense skroget med glasfiberrens, der fjerner voksrester, salt, sod og olie. Brug en god skuresvamp, og afstem hvilken type af grovhed ift. skrogets tilstand og skyl efter med vand. Husk at tjekke for ridser og skader i glasfiberen og affedt med acetone, før du ordner skaderne med gelcoatspartel. Til sidst gives en god gang voks til glasfiberen.

Bådudstyr til motorbåden

Har du en motorbåd, så er det mange af de samme ting, som skal efterses som ved sejlbåden. Det er dog vigtigere, at motoren i båden er klar til en ny sæson. Efterse bådens skrog og rens skroget efter samme principper som ved sejlbåden. Har du en udenbordsmotor, så skal du gennemgå den om den laver kølevand. Starter motoren uden besvær og er motorens tomgang jævn, så er den klar til den nye sæson. Gennemse også kabinen og hynder har det godt. Tjek om sikkerhedsudstyret er i orden, og det er både redningsveste og nødblus. Få opdateret alt dit udstyr til motorbåden hos Bådbiksen.