Lettere karrierevalg med enneagrammet

Står du i stampe med dit karrierevalg? Er du usikker på hvilket job, du vil passe til? Så kan du få hjælp ved at benytte enneagrammet!

Nu tænker du sikkert, at enneagrammet lyder som noget horoskop halløj. Ja, ved første indtryk kan det virke lidt som horoskopagtigt med personlighedstyper, men det har absolut intet med stjernernes gøren og laden, eller at man kan forudsige fremtiden er gunstig for dit eller dat.

Der findes 9 grundliggende enneagram typer, eller personlighedstyper, og det lyder ikke af meget for vi er jo så forskellige. Det er vi absolut, men det der grundliggende driver os alle, og vores reaktionsmønstre når vi bliver glade, eller pressede, er ret ens for alle 6 milliarders menneskers vedkommende når det kommer til stykket.

Lad os starte fra begyndelsen:
enneagram cirklenEnneagrammet kan ses som et sæt af ni forskellige personlighedstyper, med hvert nummer på Enneagrammet angiver en type. Alle har en smule af dig selv fra alle ni af de typer, selv om en af ​​dem skiller sig ud som værende nærmest dig selv. Dette er din grundlæggende personlighed type.

Alle har fra barndommen en af ​​de ni typer, som dominerer deres personlighed. Med det medfødte temperament og andre prænatale faktorer er det de vigtigste bestemmende faktorer for vores type. Dette er de fleste af alle de store Enneagram lærere enige om, at vi er født med en dominerende type. Efterfølgende bestemmer denne medfødt orientering stort set de måder, hvorpå vi lærer at tilpasse os I vores tidlige barndom miljø. Det synes også at føre til visse ubevidste valg i forhold til vore forældres enneagram typer. Med tiden, når børnene er ca. fire eller fem år, har deres bevidsthed udviklet sig tilstrækkeligt til at det skaber en separat selvfølelse. Selv om deres identitet stadig er meget flydende, i denne alder begynder børnende at finde måder orientere sig gennem verdenen på egen hånd.

Nu lyder det meget psykologisk, og der erselvfølgelig et psykologisk aspekt, men det som er det geniale med enneagrammet er, at det er meget simpelt opbygget. Selvfølgelig kan man bygge på af viden, men med basisviden om de 9 forskellige typer, hvordan de reagerer og hvad der motivere dem osv. kan man få en større forståelse for sig selv og andre. Dette kan man benytte både i familie sammenhæng, med venner og ikke mindst i sin karriere.

Det har de flere af de største firmaer i verden indset og uddanner der ledere i brug af enneagrammet.

Så hvis du har brug for at vide mere om hvem du er, og hvilket job der vil passe til dig, så kan ennegrammet være et godt værktøj.