Kombiner ejendomsservice med boligsammenhold

En ejendomsservice er utrolig praktisk i lejlighedsopgange, uanset om der er tale om leje- eller ejerlejligheder. Men ejendomsservice behøver ikke dække alle pligterne i opgangen, og at begrænse ansvarsområdet kan faktisk styrke naboskabet. Læs med her og lær hvordan.

Begræns ejendomsservicens pligter – og spar penge i processen

Ejendomsservice kan inkludere en vicevært, trappevask og gårdpleje, men de mere omstændige tjenester er også dyrere. Din opgang kan spare penge ved fx selv at tage ansvar for gårdpleje. Det kan der tages hånd om på udvalgte arbejdsdage i løbet af året. Find ejendomsservice, der kan tage sig af resten af opgangens udfordringer, men træk selv i havetøjet et par gange om året og gå i gang. Det er også godt for holdånden.

Arbejdsdage kan være godt for naboskabet

I en opgang er det ikke sikkert, man finder sig selv hos sine naboer hver dag, og det er også okay. Men et godt naboskab kan bl.a. styrkes gennem arbejdsdage, hvor alle mødes og trækker deres slæb. Arbejdsdage kan være gode for holdånden, og det kan endda være hyggeligt med fx fællesspisning eller lækkert bagværk til deling. Med arbejdsdage er I selv med til at påvirke, hvordan jeres gård skal se ud. Ejendomsservice kan hjælpe jer, mens ellers står I selv for det.

Underlæg ingen tvang

Det er ikke alle i en opgang, der er interesserede i arbejdsdage, og de skal ikke tvinges til at hjælpe til. Det kan være træls, men tvang vil ikke forbedre naboskabet. Hvis I fravælger ejendomsservice i form af gårdpleje, kan det være et resultat. Problemer kan også opstå, hvis en part så også nægter at betale for ejendomsservice. Det er svært at stille alle tilfredse, og nogle gange er der bare mennesker, der vil være på tværs. Sådan kan det gå i enhver opgang.