Kunstig intelligens kan snart komme til at assistere dig på arbejdet

For mange vækker kunstig intelligens tanker om blodige science-fiction film eller robotter der kommer og stjæler vores arbejder. Den slags kunstig intelligens er dog endnu langt ude i fremtiden, hvis den da overhovedet er mulig, hvilket endnu debatteres blandt selv klodens klogeste.

Kunstig intelligens findes dog allerede, og det kan mere end man skulle tro. Det er dog på ingen måde på vej til at stjæle vores arbejde. Tværtimod kan kunstig intelligens assistere dig og gøre dig bedre til at udføre dit arbejde. Den mest realistiske science-fiction-film er altså ikke den, hvor robotterne kommer og dræber os, men hvor vi hjælper robotterne og de hjælper os. Der er nemlig mange ting, som vi ikke er gode til, men som robotterne kan hjælpe os med.

Sådan er det relevant for dig

Det er relevant for læger, der ønsker at spotte tumorer tidligere, men det er bestemt også relevant for virksomhedsledere, der ønsker at tage deres flådestyring til næste trin. Her kan du for eksempel læse om, hvordan kunstig intelligens kan hjælpe dit flådestyringssystem og hele firmaets produktivitet ved at automatisere tidsregistrering. Det betyder, at dine medarbejdere ikke længere behøver at tjekke ind og ud, når de møder, tager hjem eller gå på pause. Det styres alt sammen af kunstig intelligens som et ekstra lag ovenpå flådestyringen.

Igen udfører den kunstige intelligens altså et stykke arbejde, som vi måske godt kunne have gjort selv ved at observere GPS-signalerne. Den gør det dog væsentligt hurtigere og bedre, hvorfor det godt kan betale sig at lade kunstig intelligens udføre arbejdet og dermed fremme produktivitet i virksomheden, mens det aldrig ville kunne betale sig at lade en medarbejder gøre det. Det er altså sådan, man kan og bør tænke om indmarchen af kunstig intelligens på vores arbejdspladser.