Kystfluer og fiskene

Kystfluer er velegnede til når du skal ud og fiske på kysten, deraf også sit navn, kystflue. Der er et utal af kystfluer som du kan vælge imellem og der er ikke én man kan sige er bedre end den anden, det er derfor en god idé, at prøve sig frem. Der er dog visse kystfluer som egner sig bedre end andre til visse årstider, og hvis der er en bestemt slags fisk du gerne vil fange, kan man derved også gå efter bestemt slags kystfluer og derved få større chance for, at få lige netop den fisk på krogen, som du gerne vil have med dig hjem.

Fisken bestemmer fluen

Som sagt afhænger valget af fluer af årstiden der skal fiskes. Skal der fiskes i det kolde kystvand, fra midt november til april bruges der primært kystfluer med stærke farver som gul, pink, rød og andre af disse synlige farver. Når tiden med de farvede fluer slutter, er det de fluer som imiterer andre dyr som bliver populære, f.eks. er fluen som imiterer en børsteorm meget populær. En børsteorms-imitation er en lang kystflue i en brunlig farve. Børsteorm-imitationen svæver oppe i vandoverfladen og tiltrækker fisk som tror, at det er en forsvarsløs børsteorm. Det er her vigtigt, at sørge for, at finde kystfluer som ligner bedst muligt.

Et omfattende udvalg

Der er rigtig mange, at vælge i mellem, så det er med, at prøve sig frem og vurdere hvad man lige synes ligner bedst. Man kan både vælge mellem nogen som er bundet fast på en krog, men også  nogen som er bundet på to kroge efter hinanden. En af de fisk som vil blive tiltrukket af en børsteorm-imitations flue er havørreden som elsker børsteorme og spiser dem i store mængder, så havørreden vil blive tiltrukket af, at der ligger sådan en i vandoverfladen og prøve, at spise den, da det er et let måltid for den.