Rigtig coaching kan vende nedgang til opgang

Jeg mødte en med en coach uddannelse til an selskab jeg var til, jeg havde hende til bords, fin middag 8 retter med det hele. Efter vi havde udvekslet de almindelige høfligheds frasers spurgte jeg hende hvad hun arbejdede med, jeg havde aldrig mødt hende før. Hun sagde at hun var coach, og jeg spurte om det var noget med team building at gøre, ja men meget mere end det. Hun sagde at man groft sagt sige at en god coach, er en der hjælper dig med at finde troen på dig selv, en der hjælper dig med at opnå dit fulde potentiale. Og også får folk til selv at indse deres dårlige vaner og derigennem for dem til selv at indse de skal ændre dem.

Det fangede straks min interesse. Jeg har et mindre produktions firma, med 50 ansatte, vi producerer maskindele som vi sælger til hjemmemarkedet. Jeg har lige overtaget firmaet efter min far som startede det for 50 år siden, jeg har rejst rundt i verdenen og arbejdet på lignende virksomheder for at lære de bedste og billigste produktionsmetoder. På grund af krisen og manglende fornyelse på fabrikken skal der et ordentlig turn around til hvis ikke den skal gå fallit

Problemet er ikke, at jeg ikke ved hvad der skal til, problemet er at medarbejderne er meget låst fast i deres vaner, der er mange der har været der i over 30 år, og som mange mennesker er de bange for fornyelse. Jeg har lige fra dag et stødt ind i problemer, når jeg ville ændre noget til det bedre, det vil de ikke være med til, og har kaldt på fællestillidsmanden med det samme, der er et meget stærkt fagforenings miljø på fabrikken. De har et billed af Stauning hængende i kantinen.

Jeg kunne se at måske kunne min borddame hjælpe mig på fabrikken. Som jeg så det skulle der coaching til. Jeg lavede en aftale om at hun kom ud på fabrikken for at hjælpe mig. Nu 3 månder efter er der virkelig sket forbedringer, folk er interesseret i forandringer og fornyelse, de arbejder hårdt på at få fabrikken til at overleve.