Udelivet bliver stadig mere populært – Er det sådan du skal bruge sommerferien?

Måske er det som svar på den nærmest altomklamrende magt, teknologien har fået over vores hverdag, at udelivet igen er blevet populært. Spejderforeningerne oplever i hvert fald stadig flere interesserede børn, og de kommunale gangstier og shelters er igen blevet taget massivt i brug. Som sommeren nærmer sig, er det derfor tanken værd, om det er den slags man bør bruge sommerferien på. Det er i hvert fald en god måde at få samlet hele familien eller vennegruppen, uden at en skærm er det centrale samlingspunkt.

Husk det gode udstyr

Mange skyer dog endnu udelivet, hvad end det er i form af en simpel vandretur i skoven eller overnatning i shelter, fordi de oplever det som grundlæggende ubehageligt. Takket være moderne teknologi behøver selv en overnatning i shelter en kold, dansk sommernat dog ikke at være ubehageligt. Det kræver dog, at du har det rette udstyr. Først og fremmest skal du naturligvis have dig et godt liggeunderlag. Tag eventuelt et kig her. Et liggeunderlag i god kvalitet kan måske ikke få det til at føles som en egentlig madras, men man kan komme overraskende tæt på. Med et godt liggeunderlag bliver du desuden løftet fra den kolde jord, hvormed det bliver meget nemmere at holde varmen i alskens vejr. Det at holde varmen handler nemlig ikke kun om en god sovepose.

Er du alligevel bange for at komme til at fryse, kan du med fordel også medbringe et godt varmetæppe. Det er trods alt netop den slags et varmetæppe er lavet til. I det hele taget handler din komfort i forbindelse med udelivet i høj grad om dit udstyr. Gode vandrestøvler kan lade dig undgå vabler og en ordentlig rygsæk kan lade dig slæbe alt dit udstyr med så let som ingenting.