vejret i Skotland på ferien

Der er ingen tvivl om, at Skotland er et fantastisk smukt land med sine majestætiske bjerge, fredfyldte søer og gamle slotte. Det er et vidunderligt sted at besøge på ferie og kan være en oplevelse for livet. Prøv at tage i de betagende udsigt med et dejligt glas malt whisky i hånden til den fulde sanseoplevelse. Men der er heller ingen tvivl om, den skotske vejret kan være uforudsigeligt, for at sige det mildt: det ene øjeblik strålende solskin, voldsomme bløde og / eller hylende storm den næste.

Så hvad gør du behøver at vide om Skotlands skotland før du rejser der? Og hvordan kan du pakke lys, men fornuftigt for en ferie i Skotland, Storbritannien? Skotland har meget forskellige vejr-regioner. The Atlantic-vendende vestkyst tendens til at være vådere og mere blæsende end den nord-vender ud mod havet østkyst. Den nordvestlige del af landet, især de vestlige øer, såsom Lewis og Harris, kan få temmelig stormfuld i vintermånederne. Dette gælder også for de nordlige øer Orkney og Shetland. Den østlige del af Skotland, derimod, har tendens til at få mere afregnet vejr i løbet af vinteren, men er koldere og så mere tilbøjelige til snefald. Hovedstaden, Edinburgh, der ligger mod syd-østlige del af landet, har tendens til at få nogle af de varmere sommer vejret.

De fleste ferierejsende vil besøge Skotland i sommermånederne. Den gode nyhed er, at sommeren vejret er lidt mere forudsigelig, men stadig meget forskelligartet. Temperaturer ikke har tendens til at få meget høj, men solen kan føle sig helt “direkte” og det er nemt at blive solbrændt uden at indse, hvor meget sol-eksponering, du får, mens du går langs i bjergene, afkølet af en nice brise. Hvis du ud er til fods i bjergene, siger i det bjergrige højland i Skotland, så husk at disse bjerge betyder, at regnen kan komme i meget hurtigt, selv om den lyseste dage. Det er altid en god idé at pakke en letvægts vandtæt og et andet lag af tøj, selvom ud for en kort spadseretur. Og glem ikke fornuftig walking sko, hvis du forsøger noget ud over den korteste af ture.